lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulu koputtelee sängyn alla

Tiedättekö niitä pieniä pakkomielteitä arkiasioissa, jotka eivät oikeastaan suoranaisesti vaikeuta arjen kulkua, mutta olisi se elämä silti helpompaa jos niistä ei välittäisi. 

Luulen että niitä on kaikilla, sillä minä ainakin itse lohduttaudun kun petaan petiä ja yritän etsiä värikoodatut lakanat, ja saan mielessäni jo itkupotkuraivarin koska en voi nukkua jos pussilakana on punainen ja aluslakana sininen. Ja sitten kun löydän valkoisen lakanan, tajuan että oi kamala, en minä ikinä saa unta tuon peiton kanssa, se on punainen ja oranssi. Silmiä kirvelee kun sellaista katsoo. Joten se on vaihdettava, ja sitten myös on etsittävä toiset tyynyliinat jotka sopivat siihen uuteen pussilakanaan. Ja on tajuttoman vaikea löytää tästä huushollista kolme yhteen sopivaa tyynyliinaa.

Onneksi tätä ei tarvitse tehdä ihan liian usein.

Koulussa oli joulujuhlat ja toinen osa koulutuksesta alkaa sitten keväällä, silloin on erityislapset vuorossa. Mutta ensin minä nollaan kaikki mahdolliset ajatukset kahdeksi viikoksi ja yritän muuttua taas jokseenkin keskimäärin rentoutuneeksi stressipalloksi.

Paketoin kaikki lahjatkin ja huomena tuodaan kuusi sisälle, kokkailin tänään rosmariinilammasta ja pekoni-sieni-valkosipulinkynsi-lisuketta ja kahvi-kerma-mustaherukkakastiketta ja perunamuusia. Sillä toipuu krapulasta oikein mainiosti, jaksaa taas seuraavat kuusi tuntia upouudella mahtavalla tietokoneella.

5 kommenttia:

  1. Mul on tosi vaikee ymmärtää miks ihmiset ostaa vaan yhet pussilakanasetit samaa sarjaa. Ite tarviin aina kahet, mikä tietty on siinä mielessä perseest et sit rahaa tahtoo aina mennä vähän turhasti jos jotku kivat sattuu löytymään... just vein säkillisen vuosien varrella lahjaksi saatuja pussilakanoita kellariin ihan sen takia että ne on yksinäisiä. ainoa paikka missä niitä vois käyttää on olkkarin "minä vittu en ainakaa tuu sun kans tänä yön sänkyy nukkumaa minä vittu nukun ihan yksin täsä sohvalla koko vitun saatana yön"-peitto, koska sitä on vaan yks kappale, mut miks turhaan säilyttelemään kaapintäytteenä kerran lakanathan ei minulta lopu. Jokasta aluslakanaa kohtaan on ainaki kolmet pussarit ja tyynyliinat johon voi yhistää sen mukaan mitä nyt täl kertaa haluaa. Aluslakanoiden osto on sen takii tosi hankalaa koska sit pitäs löytää tiettyyn sävymaailmaan sopiva uus vanhan pierureikäsen tilalle. Punasii lakanoita kun on satoi eri punasia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en kanssa ymmärrä, miksi iitä on aina vain yhdet kappaleet. Että tyynyliinojakin on melkein aina vaan se yksi kappalekin yhtä laatua, vaikka tyynyjä ois sängyssä seitsemän.
      Sitten nukutaan sateenkaaressa.

      Poista
  2. Täytyy tunnustaa etten kärsi värimaailman riitelystä sillä mulle riittää kun lakanat/pussarit/tyynyliinat on puhtaat. Olkoonkin että sävy sävyyn ja samaa sarjaa olevat rauhoittavat silmää mutta silti, uni tulee vaikka olisikin vähän eri sarjaa.

    Onnittelut uudesta koneesta ja vaikken olekaan materialisti, niin uudessa koneessa on aina se uutuuden viehätys - kaikki pelaa jotenkin paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä sulla on joku muu arkipäivän obsessio? ;)

      On tämä kyllä mahtavaa aina uuden koneen kanssa, kunnes löydän ne valmistusvirheet jotka tässä sitten vuorostaan on. Mulla on uskomattoman huono tuuri tietokoneiden kanssa.

      Poista
  3. jeij, uusi kone tännekin olis tervetullut. apua toivottavasti tää nykyinen ei nyt suutu.

    lakanoista puheenollen joo, yritän aina parhaani mukaan löytää värillisesti yhteensopivat tyynylakanat, peittolakanat yms.

    VastaaPoista