keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Marmattamista

Ihana päivä tänään, se sanoo ja minä ynähdän. Se lupasi aamulla sadetta ja siellä paistaa aurinko, minusta se on väärin. 

Laitan opettajan pöydälle Franzenin Tumman veden päällä kun se pyysi, minä luin sen kai jo pari vuotta sitten kun löysin alennushyllystä. Jutellaan siitä ja siitä miten se kertoo täydellisesti lapsen näkökulman ja että haluan nähdä sen elokuvan vielä tällä viikolla.

Taidan mennä yksin.

Perjantaina lähden kohti Tamperetta, viikonloppuna on Tracon johon mennään heilumaan Harun kanssa, kuten niin monena aikaisempanakin vuonna. Siellä on aina ihanaa, pöljiä ihmisiä ja upeita asuja ja mielenkiintoisia paneeleita. 

Olen miettinyt varaavani ensi vuonna pöydän taidekujalta, laitan jok'ikisen ikivanhankin kuvan sinne, jota kehtaa edes katsoa ja teen jotain vähän myyvempää kamaa. Fanfiction-juttuja, niitä menee väkisinkin parhaiten.

Koulunkäynti on niin kallista, miten ihmisillä on tähän varaa. Siihen että täytyy maksaa vuokrat ja sähköt ja vedet ja puhelimet ja verkot ja ruoat ja hygieniatuotteet ja kirjat ja opiskelumaksut ja koira ja askarteluvälineet ja teet ja terapia.

Mistä persnahasta ne sellaiset rahat sitten repii samalla kun opiskelee, jos tuista tulee käteen se 300 euroa, kysynpähän vain. Haluaisin huomauttaa että saisin työttömänä enemmän kuin opiskelijana, onko se mikään ihmekään että se houkuttelee ihmisiä. Minä sain enemmän rahaa sairaana.

Töitä töitä, mutta kun ei täältä töitäkään saa, varsinkaan opiskelun ohelle.

Minä saan aina rahasta päänsärkyä, ja vielä enemmän Kelan sivuista.

4 kommenttia:

  1. Viieminen lause on totisinta totta myös täällä päässä, sillä Kela tyrmää joka ainoa hakemuksen ja rahaa ei yksinkertaisesti ole.

    Ihan uteliaisuudesta, onko tämä Tracon (en jaksanut googletella) niitä hmm..japanilaisia anime-juttuja vai mitä se pitää sisällään? Jos kyseessä on sama tapahtuma niin siellä on kyllä ne asusteet jotain omaa luokkaansa eikä niitä ihan illassa eikä kahdessa ole saatu valmiiksi. Hienoja joka tapauksesa ja monta kertaa on tehnyt mieli mennä ihan "turistina" katsomaan sitä touhua mutta aina se on jäänyt - niinkuin moni muukin juttu. Helvetti sentään että ihminen voi olla saamaton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, japanilaistapahtumajuttuhan se :D Todella upeita cosplay-asuja oli ja joka vuosi vain tuntuu taso nousevan kisoissa, kyllä kannattaa mennä johonkin coniin pyörimään jos yhtää mielenkiintoa löytyy. Moniin niihin asuihin on nähty vuoden verran vaivaa!

      Poista
  2. Työttömille, kotimammoille ja muille yhteiskunnan nakertajille asiat on tehty mukavan helpoksi. Tupla- tai triplapotti kotona oleilusta ja päivänsä kuluttamisesta pääosin omia juttuja tehden. Kyllä syö kun itse elää opintotuella ja tekee ihan oikeasti täyttä päivää "vapaista" ja "lyhyistä koulupäivistä" huolimatta. Nyt sitä parhaimmillaan on vetänyt 15 tuntia putkeen koulujuttujen parissa joten sitä ei hirveästi töitä eli lisätuloja oikein edes jaksaisi ajatella enää päälle. Mutta pakkohan se on kohtapuoleen taas että saa edes puolet suositelluista kirjoista käteen.

    Mutta ei se mitään niin kauan kun opiskelee juuri sitä mitä itse haluaa, kyllä se auttaa jaksamaan rahaongelmista huolimati. Neljä vuotta putkeen nyt selvitty opiskelijaelämää, kyllä sitä nyt jaksaa vielä nämä seuraavat 2.5 vuotta painaa samaa tahtia minimituloilla. Onni ei kuitenkaan ole rahasta kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niinpä, se vaan pitäis välillä aina muistaa ettei se kaikki ole rahasta kiinni, tuppaa unohtumaan.

      Poista