keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

En tykkää istua rannalla

Näin unta että olin Tyrion ja nojasin suureen mieheen, ja tunsin oloni turvalliseksi. Sitten meidät kutsuttiin sotaharjoituksiin ja tajusin että tämän unen olen nähnyt ennenkin. Seisoimme rivissä, kaikki miehet meidän mummilan eteisessä, koska viime kerralla kellarissa oli kylmä ja huusimme sotavalan. Siitä en muista kuin että jos on taas kokoonnuttava, on paljain jaloin saavuttava ----- aukiolle. 

Sitten lähdimme sotaan. Minua ammuttiin viidesti, ja joku katkaisi kaulani.

Heräsin ja muistin miksen ole ketipinoria syönyt vähään aikaan. Se tuo mukanaan nämä unet, jotka joskus sekoitan todellisuuteen, se tuo mukanaan pökkyräisyyden, sen etten pysty pitämään silmiäni auki.


Eilen yöllä minä mietin, miten hassuja eläimet ovat. Siis lisääntymismielessä, miten jotkut niistä ovat samanlaisia kuin ihmiset ja sitten toiset eivät. 

Esimerkiksi koirarotuja on tuhansia ja jokaisen koirarodun voi risteyttää keskenään, on mahdollista jalostaa täysin uusi rotu, jos niin haluaa. Kaiken lisäksi sekarotuiset koirat ovat paljon terveempiä kuin moneen otteeseen jalostetut, ns. puhdasrotuiset koirat.

Hevonen ja aasi tuottavat muulin. Mutta suurin osa muuleista ja muuliaaseista on steriilejä. Koirat harvemmin.

Kaikki 'ihmislajit' voivat hommailla keskenään ja synnyttää useimmiten jopa suloisempia lapsia kuin sisällä omassa 'lajissaan'. Sekin on sukurasitteiden syytä, ihan samoin kuin jalostettujen koirien.

Kukaan tuskin kuitenkaan saisi muurahaiskarhua ja oravaa luomaan jälkikasvua, vaikka se olisikin kieltämättä mitä mielenkiintoisin hybridi. Ja kuinka monta erilaista ja yhä enemmän erikoista eläinlajia maapallolle syntyisi, jos kaikki eläimet pystyisivät risteytymään keskenään? Ei olisi enää vain leopardeja ja leijonia, vaan olisi leopaneja tai leipardeja. 

Mutta ihan itsessäänkin suurin osa maapallolla olevista eläimistä ovat todella outoja kun niitä miettii liikaa. Meinaan vaan että kamelilla on kaksi kyttyrää, joihin se varastoi kilo kaupalla vettä. Lisäksi kamelilla on kahksi paria silmäluomia, joista toiset se voi laittaa kiinni ja silti nähdä, mutta ne suojaavat silmää hiekalta. Käärme poistaa leukansa paikoiltaan voidakseen niellä saaliinsa. Lehmällä on neljä mahaa ja jokaisella niistä on oma tärkeä tehtävänsä. Ja ihmiset käyttävät vaatteita, kun kaikki muut lajit ovat vain onnellisina alastomia. Tietenkin meille saattaisi tulla vähän vilu talvella, mutta kesällä ei tarvittaisi.

Jaahas, nyt kun olen paljastanut tarpeeksi outouttani, menenkin syömään Ben & Jerry'siä suoraan purkista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti